top of page

Nieuwsbrief mei: met een kritisch hoofd een E-book schrijven

Hoe gaat het met jou? Ook aan het genieten van het zonnetje en de steeds hogere temperaturen? Ik word daar wel blij van hoor. Ik ga dan ook gerust ergens buiten zitten met mijn laptop. Werk en plezier combineren, niks mis mee.


Pauze voor je hoofd

En wat voor werk ik dan aan het doen ben buiten? Ik ben mijn E-book aan het schrijven. Vorige keer heb ik het al even kort genoemd, maar nu begint het steeds meer op een echt boek te lijken. Het E-book gaat over pauzes nemen, waarbij ik de nadruk leg op pauzes waarbij je hoofd even rust krijgt. In plaats van dat je op je telefoon zit ;-).


Delen en inspireren

Ik wil dit E-book gratis aanbieden op mijn website in ruil voor e-mailadressen. Op deze manier wil ik er voor zorgen dat ik mijn nieuwsbrief naar nog meer mensen kan sturen. (Mocht je trouwens nog iemand kennen voor wie deze nieuwsbrieven interessant zijn, stuur de e-mail gerust door). Ik wil graag nóg meer mensen inspireren.


Kritisch hoofd

Uiteraard heeft mijn perfectionistische hoofd ook heel veel gedachten over dit E-book, zoals 'wie ben ik om dit te schrijven' en uiteraard de bekende 'ik kan dit toch helemaal niet'. Maar ik heb besloten om mij daar zo min mogelijk van aan te trekken en dit gewoon te doen.


Het niet-perfecte E-book

Ik heb er zelf namelijk plezier in en dat is eigenlijk nog belangrijker dan dat het foutloos of het perfecte E-book is (dat bestaat natuurlijk toch niet). Sowieso heb ik germerkt dat mijn hoofd vaak veel te kritisch is. En dat ik daar dus wat minder naar hoef te luisteren. Dan zijn andere mensen al enthousiast en zie ik zelf vooral wat er nog beter had gekund. Gewoon doen dus. En zoals mijn opa altijd zegt: als je niks doet, kan je ook niks fout doen.


Nooit af

Oh en nog een valkuil die ik heb opgemerkt tijdens het schrijven: blijven schaven, en schaven en schaven. Herkenbaar voor de perfectionisten onder ons? Dat je je werk nog een keer checkt, en nog een keer én nog een keer ;-).

Om te voorkomen dat dit het E-book wordt wat nooit af kwam, heb ik met mezelf een soort afspraak gemaakt. Ik ben nu de eerste versie nog één keer aan het nalezen en dan laat ik 'm graag aan iemand anders lezen (mocht je de preview willen en wat tijd over hebben, het zijn 12 kantjes, stuur mij een e-mailtje :-).


Goed genoeg

Ik hoorde ooit de tip dat je dingen online kan zetten als jij vindt dat het voor 80% af is, want meestal is jouw 80% voor een ander al 90% of misschien zelfs 100%. Oh en laat ik er dan ook nog even een quote in gooien: het kan altijd beter, maar zo is het ook goed ;-).


Ik ga zo dus nog even verder met nalezen en hoop zeer binnenkort heel mijn E-book met je te kunnen delen. En als vaste nieuwsbrieflezer deel ik natuurlijk graag alvast een sneak preview met je:
Nieuwe foto's

Extra leuk: ik heb afgelopen week een fotoshoot gedaan om professionele foto's voor mijn website te laten maken (met dank aan mijn oom en tante voor een verlaat verjaardagscadeautje :-)). Hierboven zie je alvast één van de foto's, want ze passen dus ook heel goed bij mijn E-book. Super blij mee!


Als mijn E-book af is (of als de eerste versie af is) dan ga ik de nieuwe foto's op mijn website zetten, dus ik denk dat ik in de volgende nieuwsbrief mijn e-book + vernieuwde website kan delen :-).


Nou dat was de update weer voor deze keer. Ik spreek je graag online en anders tot de volgende nieuwsbrief ;-).


Fijne dag!

Eline
bottom of page