top of page

Nieuwsbrief mei: hollen of stilstaan?

Het voorjaar is begonnen! Misschien houd jij helemaal niet van de zon (ook het hooikoortsseizoen is weer begonnen), maar ik word er wel vrolijk van hoor. Dat je wakker wordt en dat dan het zonnetje al schijnt. ...


Aan gaan

Ik merk dat ik daardoor, en door een paar goede gesprekken over 'in beweging komen', 's ochtends meestal veel makkelijker mijn bed uitkom én in de actiemodus kom. Heel fijn!


Even vergeten

Er is alleen een maar ... Want als ik eenmaal die aanknop heb gevonden, vergeet ik soms de uitknop. Met het gevolg dat ik om 19:00 uur 's avonds merk dat de man met de hamer langskomt. Misschien herken je deze man wel?


Teveel

Hij geef je het gevoel dat alles even teveel is, dat je heel snel emotioneel kan worden (bij mij dan) of dat je gewoon geen fut meer hebt.


Eye-opener

Afgelopen week besprak ik dit met mijn haptotherapeut, waar ik nog eens in het kwartaal kom om even te bespreken hoe het gaat. En daar kwam ik weer tot een interessant inzicht.


Zwart, wit of grijs?

Ook bij hollen of stilstaan denk ik in goed en fout. In zwart of wit. Dus hollen is wit en goed. Stilstaan is fout. Maar als het leven zo simpel was, dan hadden we vast allemaal niet zo'n moeite met in balans blijven.


Lichtgrijs?

Het antwoord ligt, niet voor de eerste keer, in het grijze gebied. Waar je misschien op de ene dag het hollen nodig hebt om tot een resultaat te komen. Kun je op een andere dag jezelf een groot plezier doen door een lager tempo aan te houden.


Luisteren

Het allermoeilijkst, vind ik dan, ligt in het aanvoelen wat jij op elk moment nodig hebt. En dat doe je door goed naar je lichaam te luisteren. Een behoorlijke uitdaging.


Versnelling

Maar áls dat lukt en je weet de juiste versnelling voor jezelf te vinden, schakel je juist in een hogere versnelling of heb je behoefte aan een wat trager tempo, dan houd je wel meer energie over.


Uit balans

Ik ben al jaren op zoek naar de juiste balans en geloof dat ik 'm ook nooit ga vinden. Dat ik soms weer te hard ga om daarna weer even stil te vallen. Voor mij zit de kunst erin om te leren dat het niet 'alles of niets' is.


Ik ben benieuwd of dit voor jou een herkenbaar thema is?

Laat het mij vooral weten via Instagram of Facebook.


Fijne maand & tot de volgende nieuwsbrief!


Eline


PS Ik stond per ongeluk in de krant ... Hoe dat precies zit deel ik via social media met je anders wordt deze nieuwsbrief net iets te lang ;-).bottom of page