top of page

Nieuwsbrief januari: Even stilstaan misschien?

Hoe is het? Met mij goed hoor. Ik heb het alleen wat druk gehad. Met leuke dingen thuis. Met werkdingen (gastlessen geven en naar een netwerkdiner geweest). Kortom, mijn eerste maand van het jaar is voorbij gevlogen. Zonder dat ik het door had ...


Vertraging

Meestal stuur ik altijd de eerste (of tweede) week van de maand een nieuwsbrief naar je toe. Maar ik kwam er maar niet aan toe. En nadat ik daar eerst een monoloog over heb gevoerd in mijn hoofd, die er ongeveer zo uitzag:


"Ja, maar je moet toch een nieuwsbrief sturen"?

Waarom?

"Ja dat verwachtte mensen"

Waarom?

"Zo heb je het met jezelf afgesproken"

Waarom?

"Afspraak is afspraak"


Het is oké

Kwam ik tot de volgende conclusie: er heeft waarschijnlijk niemand wakker gelegen van het feit dat er geen nieuwsbrief is verstuurd (als dat wel zo is mijn excuses ;-)) & dat het vooral in mijn eigen hoofd zat dat het 'zo moet'. Weer een mooi voorbeeld van luisteren naar je kritische hoofd. Gelukkig kan ik het tegenwoordig al wat beter negeren.


Het kan ook anders

Ik weet inmiddels dat je iets kunt bedenken, maar dat het door omstandigheden altijd weer kan veranderen (logisch eigenlijk). Dus heb ik met die bril op nog eens naar 'ik moet de nieuwsbrief versturen' gekeken. Lang verhaal kort: ik stuur 'm nu voortaan eind van de maand. Ik hoef dan niks in te halen (dat geeft rust in mijn hoofd) en ik kan dan ook komend jaar gewoon 1x in de maand een mailtje naar je sturen. En misschien sla ik ook wel eens een maandje over, moet kunnen he ;-).


Even stilstaan

Zelf bleef ik maar doorgaan. Deed ik teveel. Liep mijn batterij weer leeg. En trapte ik weer in mijn eigen valkuil ... Dat blijft ook komend jaar weer mijn uitdaging. Ik heb af en toe even behoefte aan een korte pauze. Even stil staan in plaats van altijd maar doorrennen. En misschien heb jij daar ook wel behoefte aan?


Oefening voor jou!

Daarom heb ik een korte aandachtsoefening ingesproken, zodat je bij jezelf kan nagaan hoe het nu op dit moment met je gaat. Het helpt je om je bewuster te worden van jezelf. Ik zou zeggen probeer het gewoon eens. Het kost je maar 5 minuutjes ;-).P.S. Ik mocht nog twee gastlessen geven aan studenten op het MBO, weer super leuk! Leverde ook dit leuke plaatje op. Ik ga afronden, want ik wil de nieuwsbrief niet te lang maken. Dat lees je volgens mij toch niet ;-).


Fijne dag & tot volgende maand!


Eline


P.S. Door de maand heen op de hoogte blijven van de dingen die ik doe? Op Facebook en Instagram deel ik nog veel meer met je.

bottom of page