top of page

Nieuwsbrief januari: nieuw jaar, nieuwe plannen én minder piekeren

Allereerst wil ik je nog het allerbeste wensen voor 2022!

Dat het een mooi en ontspannen jaar voor je mag worden.

Nieuwe plannen

En dan is het ineens al weer januari. Een nieuw jaar en dus tijd voor nieuwe plannen. Ik ben volop met de voorbereidingen bezig ... Het enige wat ik daar alvast over kan zeggen, is dat het te maken heeft met deze huidige tijd waarin we vaak achter de computer zitten en ons hoofd heel veel gebruiken. Meer informatie volgt zo snel mogelijk ;-).


De weg naar ontspanning

Wat ik in deze nieuwsbrief wel met je kan delen, is een deel van mijn verhaal. En dat doe ik graag aan de hand van bovenstaande foto. Niet omdat het nou zo'n mooie foto is of de achtergrond zo spectaculair (het is een parkeerplaats voor de oplettende kijker). Maar om wat deze foto voor mij betekent.


Op deze foto zie je een ontspannen Eline. Genietend van de zee en de ondergaande zon. Dan voel ik mij fijn en positief, maar dat is een tijd geleden (en nog wel eens) anders geweest.


Negatief hoofd

Ik was namelijk heel goed geworden in 'Voelen Met Je Hoofd' en daarmee bedoel ik eigenlijk dat je je eigen (negatieve) hoofd zo serieus neemt dat, dat gaat voelen als de waarheid.


Zo'n irritant stemmetje in je hoofd dat steeds harder tegen je gaat schreeuwen (of waar jij ongemerkt zelf steeds meer aandacht aan geeft ...). Het stemmetje beweert dat je het niet goed doet. Of nog wat harder moet werken. Of nog wat beter je best moet doen. Herkenbaar?


Ziek thuis

Bij mij zorgde het ervoor dat ik over mijn eigen grenzen ging en daardoor ziek thuis kwam te zitten. Daar zal ik een volgende keer nog wel wat meer over vertellen, maar het is een van de redenen waarom ik ben begonnen met 'Voelen Met Je Hoofd'.


Ik heb zelf ervaren wat stress met je kan doen. En al die kennis en ervaring wil ik met jou delen. Dingen die ik eigenlijk een aantal jaar geleden al had willen weten. Daarnaast heb ik geleerd dat het voor mij heel belangrijk is om 'uit je hoofd' te komen. Want ik ben nogal geneigd om te blijven denken.


Mijn ervaring delen

Nu hoop ik natuurlijk dat jij weinig piekert ;-). Maar iedereen heeft periodes in zijn leven waarin er meer of minder stress is en er dus meer gepiekerd wordt. En hoe fijn is het dan als je dit kunt herkennen? En nog belangrijker. Er op een gezonde manier mee om kunt gaan.


Daar wil ik je heel graag bij helpen. Daarom deel ik mijn kennis en ervaring met je via mijn podcast en workshops. Zo kun jij zelf ervaren hoe je weer 'uit je hoofd' kan komen. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan vooral mijn website.


Wil je weten wat ik bedoel met 'Voelen Met Je Hoofd'? Ik leg het je uit in 1,5 minuut in onderstaande video.

Nou dat was het voor deze keer. Volgende keer vertel ik je graag nog meer. Via Facebook en Instagram deel ik trouwens het allerlaatste nieuws met je. Zie ik je daar?


Fijne dag!

Eline

bottom of page