top of page

Nieuwsbrief februari: het nut van creativiteit & plannen voor mijn workshop

Ik wil het dit keer met je hebben over creativiteit. En dan vooral over het nut van creativiteit. Daar werd ik zelf afgelopen week weer aan herinnerd toen ik met twee nieuwe dingen startte, waarbij creativiteit een grote rol speelt.


Aan de studie

Ik ben namelijk begonnen met een opleiding tot kindercoach. En in plaats van boeken lezen, gaat het hier vooral om dingen zelf ervaren. Ik heb ook studiemateriaal thuis gestuurd gekregen: een schetsboek, kleurpotloden en klei. En zelfs een heel spel. Dat is nog eens wat anders dan mijn boekenlijst op de uni ;-). Ik word van al die creatieve dingen een stuk vrolijker.


Toneelspelen

Daarnaast startte afgelopen maandag mijn toneelcursus 'cabaret'. Een paar maanden geleden volgde ik een basiscursus toneel en ik merkte dat ik onbedoeld grappig was. Als ik een typetje naspeelde dat alles heel letterlijk nam, moest de rest daarom lachen. Dus, toen ik zag dat dezelfde docent een cursus cabaret ging geven, heb ik mij meteen aangemeld. Het leek mij leuk om daar eens verder mee aan de slag te gaan. En ik word er toch blij van!


Het nut van creativiteit

Maar goed, creativiteit dus. Ik merk dat ik zóveel energie krijg van creatief bezig zijn, terwijl mijn hoofd het vaak zonde van de tijd vindt. "Want kun je niet beter iets nuttigs gaan doen"? Herkenbaar?


Nieuwe podcastaflevering

Na mijn toneelcursus en de eerste les van de kindercoachopleiding kwam er weer zoveel creativiteit en energie vrij dat ik er een podcast over heb gemaakt. En dat was eigenlijk best een tijdje geleden. Want ik was druk met andere dingen of kon het 'juiste' onderwerp niet vinden.


Per ongeluk

En ineens, terwijl ik bezig was met dingen die ik heel leuk vind om te doen, had ik weer een onderwerp. Twee dagen later was er weer een hele aflevering. Het lijkt dan wel alsof er een knopje aan gaat, waardoor de ideeën weer als vanzelf komen. Zo fijn! En wonderlijk hoe dat werkt.


Creativiteit toevoegen

En mooi hoe dingen allemaal weer samen komen. Zoals je misschien weet, heb ik een workshop gemaakt die 'Uit Je Hoofd' heet. Ik was erover aan het kletsen met een kindercoach waar ik een paar keer mee mee heb gelopen. Zij zei letterlijk zou je er niet ook een creatieve opdracht aan toevoegen, want dat is ook uit je hoofd komen. En daar heeft ze natuurlijk helemaal gelijk in.


Zelf ervaren

Dat wist ik wel, maar als je het zelf ervaart, zoals ik afgelopen week bij mijn cabaret cursus, dan wordt het weer even extra bevestigd. En dat is nou precies wat ik met mijn workshop wil doen. Deelnemers zelf laten ervaren wat 'uit je hoofd' komen is en hoe dat voelt. Door oefeningen te doen én dus een creatieve opdracht ;-).


Praten en brainstormen

Ik wil komende tijd wat actiever 'netwerken' (lees: met andere mensen kletsen over mijn workshop en mijn ideeën). Graag zou ik mijn workshop in bedrijven of organisaties geven om de werknemers daar (nog) bewuster te maken van stress en uit je hoofd komen.


Help je mee?

Mocht je daar interesse in hebben of iemand kennen, dan kom ik graag in contact met je. Ook tips en ideeën zijn welkom! En een wandelingetje of een korte brainstormsessie, daar ben ik altijd voor in :-).


Ik vind het heel leuk dat ik je over mijn nieuwe plannen heb kunnen vertellen en ik hoop je snel een keer (online) te spreken ;-). Ik ga verder met het maken van een korte online promo video. Die deel ik binnenkort via social media met je.


Fijne dag!

Eline

Luister naar mijn nieuwste podcastaflevering: 'nut van creativiteit' en kom er achter wat collages daar mee te maken hebben ...bottom of page