top of page

Nieuwsbrief augustus: Ontspannen en nuttig bezig zijn?


We zitten midden in de zomer en daar geniet ik volop van. Op de een of andere manier gaat het leven iets langzamer, heb ik een vrijer gevoel en voel ik mij meer ontspannen. Ik geniet van het zonnetje, ga spontaan een ijsje halen of eet lekker buiten. Het leven voelt wat relaxter.


Minder moeten

Ik weet niet hoe dat met jou zit, maar ik moet altijd wat minder van mezelf in deze periode. Vanaf september denk ik altijd 'nu gaan we weer hard werken', maar in de zomer, ach dan voelt het allemaal even anders. Het grappige daaraan is dat ik eigenlijk alsnog dingen voor elkaar krijg. En stiekem misschien nog wel meer doe dan ik denk.


Ontspannen plannen

Afgelopen week ging ik zwemmen in een buitenbad bij mij in de buurt. Buiten zwemmen doet mij altijd aan vakantie denken. Vooral als er een zonnetje en een blauwe lucht te zien is. Nadat ik een paar baantjes had getrokken ging ik lekker lui op mijn handdoek liggen. En toen gebeurde er iets. Terwijl ik ontspannen was en niets van mezelf hoefde, kwamen er juist weer ideeën en plannetjes in mijn hoofd.


Wensenlijstje

Ik bedacht mij dat het al weer augustus was, dus tijd voor een nieuwsbrief, en ik heb een lijstje gemaakt met mijn wensen voor de komende maanden. Nu mijn E-book af is wil ik een tweede workshop maken, waarin ik het onder andere ga hebben over het verschil tussen je hoofd rust geven en je lijf.


Omgekeerde wereld

Mijn hoofd denkt nog (te) vaak dat hij hard moet werken, en daarmee bedoel ik hard nadenken en forceren, en dat ik dan goede ideeën kan bedenken. Terwijl het eigenlijk precies andersom werkt. Hoe meer ontspannen ik ben, des te beter ik kan werken. En ik heb gemerkt dat iets actiefs doen ervoor zorgt dat er weer ruimte in mijn hoofd komt. Zodat ik weer nieuwe dingen kan verzinnen.


Iets nuttigs doen

Ik heb dus mijn kleurboek voor volwassenen er weer bij gepakt en ik zit weer foto´s in te plakken. Ik vind dat eigenlijk zonde van de tijd ... `je kunt toch veel beter iets nuttigs gaan doen ... `. Maar hé, als je daarna weer meer energie én inspiratie hebt is het eigenlijk super nuttig.


Pauze nemen

Volgende keer deel ik graag wat reacties op mijn E-book met je, maar nu is het weer tijd voor pauze en ik moet natuurlijk wel zelf het goede voorbeeld geven ;-). Ik ben trouwens benieuwd of het het E-book jou ook inspireert. Laat het mij vooral weten! Je kunt 'm downloaden via mijn website.


Fijne dag en tot volgende maand!


Eline
bottom of page